Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

  

 

XVII - Stjernen

Astrologi: Stjernetegnet Vandmanden
Nummer: 17
Livets træ: Sti nr. 18, forbinder udholdenhed med grundlaget
Bogstav: Tzaddi
I Ching: Indre oprigtighed
Stikord: Indsigt i større sammenhænge, ydmyghed
 

Kvinden på kortet er nøgen, hun knæler med den ene fod i vandet og den anden på jorden, og samtidig hælder hun vand, fra en kande i hver hånd, både i vandet og på jorden. Over hende skinner en ottetakket gul stjerne samt 7 hvide stjerner. Kortet hedder stjernen og derfor har stjernen en central rolle i fortolkningen af kortet.

Fortolkning af Stjernen
Vi er rensede efter en periode med problemer. Problemerne er nu gennemarbejdede og vi er parate til at skue ud i fremtiden og sætte os nye mål. Vi er i balance med os selv, hviler i os selv og er opfyldte af en optimistisk tro på fremtiden.

Vi trækker Stjernen, fordi vi står på tærsklen til at få en indsigt i en større sammenhæng. Alt hvad vi behøver er, at åbne os for den uendelige energi ovenfra. Kig op og se stjernen over dig.

Fortolkning af symboler
Hun er nøgen, og bærer derfor ikke nogen maske, men hun viser sit egentlige jeg. Hun er befriet for alt der kan identificere, hvem hun er ude i verden. Hun er åben og nøgen og har intet at skjule, hun er lige så uskyldig som et nyfødt barn og parat til at stå ansigt til ansigt med Gud.

Hun knæler i en ydmyg stilling og er helt opslugt af det hun er ved at lave. Måske er hun på vej ud i vandet, som symbol på renselse eller dåb. Vandet, der er flydende, symboliserer følelser og jorden den faste materielle virkelighed. Hun er parat til at tage et skridt bort fra materialismen og ind i de rene følelser rige. Stjernekvinden synes fortabt i omhyggelige overvejelser af ting, som ikke kan måles og vejes.

Hun funderer måske over hændelserne på det foregående kort tårnet. På tårnet var det ydmygelsen der var temaet, mens det på stjernen er ydmygheden. Det kræver meget at opnå ægte ydmyghed, som ikke må forveksles med underdanighed. 

Kanderne kan symbolisere de menneskelige legemer. Den kande der hælder vand på jorden er det rensede fysiske legeme og den der hælder vand i vandet det rensede astrallegeme (følelserne). Stjernerne er den vågnende sjælsbevidsthed, når hun kigger op kan hun se dem. Alkymisterne mente, at fantasien var stjernen i mennesket.

Stjerner symboliserer mange forskellige ting, men er sædvanligvis vejvisere. De bruges af sømænd og astrologer og de vise mænd til at finde målet. Lyset fra stjernerne begyndte dets rejse for måske millioner af år siden. På den måde forbinder stjernen hvert enkelt øjeblik med evigheden, så fortid og fremtid smelter sammen. Stjerner hænger også sammen med udødelighed, mange heltefigurer og guder er blevet udødeliggjorte som navngivere til planeter eller konstellationer. 

De syv hvide stjerner kan være stjernebilledet Store Bjørn og dermed de syv stråler, mens den centrale gule stjerne kan være Sirius, tilbedt af de gamle Ægyptere som vor sols sol. Eller måske er det de gamle planeter eller plejadernes syv stjerner (de syv søstre).

Fuglen i træet bag kvinden er et symbol for vandmandens element, luft og et symbol på åndens evne til at hæve sig til højere bevidsthedsniveauer.

Stjernen viser en velorganiseret og harmonisk verden. Alle fire elementer er repræsenteret, ild, vand, jord og luft. Kvinden knæler på jorden, arbejder med vandet, mens stjernens ild behersker luftens himmel bag hende.

Vi opnår på Stjernen en ny forståelsesdimension, ud fra hvilken livets omskiftelser vil blive betragtet ud fra evighedens synsvinkel. Stjernen kan være en forvarsel om en ny kontakt til det transcendentale selv. 

I den mandlige psykologi repræsenterer en sådan kvindefigur anima, den ubevidste feminine side. For en kvinde symboliserer denne figur, fordi den har samme køn, et skyggeaspekt af hendes personlighed.

Til toppen af siden

©Lene Christensen