Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Mennesket
 
Kroppen
Æterlegemet
Astrallegemet
Mentallegemet
Sjælen
 
Centrene
Rodcentret
Haracentret
Solarplexus
Hjertecentret
Halscentret
Pandecentret
Kronecentret

 

 

Kroppen

Vores fornemste opgave i livet er at udtrykke vores sjæls vilje igennem den fysiske krop. Dette er dog ikke så nemt som det lyder, da det er de færreste der har så god en sjælskontakt, at de ved hvad sjælen ønsker. Ofte står der følelser og tanker i vejen for den direkte kontakt til sjælen, og man skal derfor først have bearbejdet det der står i vejen for at kunne udtrykke sjælens vilje.

Vi kender alle udtrykket

"En sund sjæl i et sundt legeme"

og ud af det kan vi udlede, at for at få en sund sjæl skal vi også have en sund krop. Derfor kan man godt sige, at hele den spirituelle rejse begynder med kroppen.

Kroppen
Den fysiske krop består af milliarder af celler der er organiseret i forskellige væv og organer som f.eks. knogler, muskler, nerver, hjerte, lunger, lever og hjerne. Den fysiske krop er det værktøj, som vi har fået til at udtrykke os med og lære igennem i dette liv.

Kroppen modtager energi gennem det æteriske legeme. Energien kommer fra Solen, dels som ultraviolet og infrarød stråling og dels gennem den mad vi spiser. Det er derfor vigtigt, at vi hver dag får så meget lys og frisk luft som muligt, og at vi vælger den mad som tilfører os mest muligt energi.

Lys og luft
Vi skal helst opholde os udendørs mindst en time dagligt, så får kroppen tid til at opsuge æterisk energi fra solen (energien er der også, når det er overskyet). De mest energifyldte områder er uberørt natur, fordi man der får glæde af den ekstra stråling, der kommer fra naturen. Tænk på, hvor energifyldt man bliver efter en uges ferie ved havet eller en uge på ski i smukke bjergområder.

Når man opholder sig udendørs kan man passende bruge tiden på at motionere. Et vigtigt element i at holde kroppen sund er, at holde den i gang og sørge for god bevægelighed i led og muskler. Motionen sørger også for, at fedtdepoterne holdes lidt i ave. Bevægelse er også med til at fordele den æteriske energi og føre den derhen, hvor der er brug for den. Uden bevægelse har den æteriske energi tendens til at stagnere og ophobes forskellige steder, dette fører til overenergi og dermed smerter. I dag anbefaler man jo også motion mod rygsmerter.

 

Kirlianfoto af økologisk dyrket Champignon
Kirlianfoto af konventionelt dyrket (=sprøjtet) Champignon

Kost
Det er vigtigt at holde kroppen sund og rask med en fornuftig levevis. Når man vælger kost er det en god ide at vælge økologiske eller biodynamiske produkter. Det viser sig nemlig, at der i de økologiske og biodynamiske produkter er langt mere æterisk energi end i de konventionelt dyrkede.

Se billederne af champignonerne her på siden og bemærk forskellen i udstrålingen på den økologiske og den sprøjtede champignon. Den økologiske har en langt mere kraftfuld æterisk udstråling end den sprøjtede.

Det har også vist sig at økologiske produkter indeholder flere vitaminer og mineraler end de tilsvarende sprøjtede, hvilket er en yderligere grund til at vælge dem. Vi skal selvfølgeligt også undgå det der stjæler vores energi, og mon ikke de fleste efterhånden kender remsen:

undgå tobak, alkohol, sukker, kaffe, hvedemel og mælk.

Se eventuelt flere kostråd.

Sprøjtemidler og tilsætningsstoffer
Det bedste for kroppen er, at vi undgår rester af sprøjtemidler og alle mulige forskellige kunstige tilsætningsstoffer. Kroppen lever stadig i naturtilstanden (som for tusindvis af år siden) og kender i princippet ikke forskel på skidt og kanel. Så alle de tilsætningsstoffer som den ikke lige kender bliver gemt og derved ophobet især i leveren. Når kroppen forsøger at nedbryde og udskille de uønskede stoffer belastes vores nyrer og lever.

Kroppens reaktion på følelser og tanker
En sund krop kan have en positiv indvirkning på følelses- og tankelivet. Men følelser og tanker kan også have en virkning på kroppen.

Hvis vi har mange forkrampede følelser og negative tanker, kan det påvirke kroppen og gøre os syge. Louise L. Hay har skrevet en fortrinlig bog om dette emne, nemlig "Helbred dit liv". Her opremses en lang række sygdomme og de tanke og følelsesmønstre, der sandsynligvis har ført til sygdomstilstanden samt de nye tankemønstre, der skal til for at slippe sygdommen igen.

Eksempler fra "Helbred dit liv":

Sygdom Mulig årsag Nyt tankemønster
Alkoholisme Til hvilken nytte? En følelse af tomhed, skyld og utilstrækkelighed. Selvudslettelse. Jeg lever i nuet. Hvert øjeblik er nyt. Jeg vælger at se mit eget værd. Jeg elsker og værdsætter mig selv.
Allergier Hvem er du allergisk overfor? Du benægter dit selvværd. Irritation over livet. Verden er tryg og venlig. Jeg er tryg. Jeg har fred med livet.
Astma, hos børn Frygt for livet. Ønsker ikke at være her. Dette barn er trygt og elsket. Dette barn er kærkomment og elsket.
Betændelse Vrede og frustration over de tilstande du ser i dit eget liv. Jeg er villig til at ændre alle former for kritik. Jeg elsker og værdsætter mig selv.
Blodtryk, højt Langvarige følelsesmæssige problemer, som ikke er løst. En vulkan. Gøre en myg til en elefant. Jeg udløser gladeligt fortiden. Jeg har fred.
Depression Følelse af forbudt vrede. Håbløshed. Jeg overskrider andre menneskers angst og begrænsninger. Jeg skaber mit eget liv.
Diabetes
(sukkersyge)
Længes efter hvad der kunne have været. Et stort behov for kontrol. Dyb sorg. Ingen sødme tilovers. Dette øjeblik er fyldt med glæde. jeg vælger nu at opleve dagens sødme.
Fedme Står for beskyttelse. Overfølsomhed. Jeg er beskytter af guddommelig kærlighed. Jeg er altid sikke og tryg.
Forstoppelse Nægter at slippe de gamle tankegange. Sidder fast i fortiden. Til tider nærighed. Efterhånden som jeg frigør fortiden, kommer det nye, friske og levende ind. Jeg lader livet flyde gennem mig.
Hovedpine Invaliderer selvet. Selvkritik. Frygt Jeg elsker og værdsætter mig selv. Jeg ser mig selv og det jeg gør med kærlighedens øjne. Jeg er tryg.
Kræft Dybt såret. Langvarig irritation. Dyb hemmelighed eller sorg tærer på selvet. Nærer hadefuldhed. Hvad nytter det. Jeg tilgiver og frigør kærligt alt fra fortiden. Jeg vælger at fylde min verden med glæde. Jeg elsker og værdsætter mig selv.
Nervøsitet Frygt. Ængstelse. Kamp. Styrter af sted. Stoler ikke på livsprocessen. Jeg er på endeløs rejse gennem evigheden, og der er tid nok. Jeg har kontakt med mit hjerte. Alt er i orden.
Reumatisme
(gigt)
Føler sig gjort til offer. Mangel på kærlighed. Kronisk bitterhed. Irritation. Jeg skaber mine egne erfaringer. Når jeg elsker og værdsætter mig selv og andre, bliver mine oplevelser bedre og bedre.
Smerter Skyld. Skyldfølelse søger altid afstraffelse. Jeg slipper kærligt fortiden. Jeg er fri og andre er det også. Alt er godt i mit hjerte nu.
Træthed Modstand, kedsomhed. Mangler kærlighed over for det man foretager sig. Jeg er begejstret for livet og fyldt med energi og begejstring.

 

 

 

©Lene Christensen