Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Mennesket
 
Kroppen
Æterlegemet
Astrallegemet
Mentallegemet
Sjælen
 
Centrene
Rodcentret
Haracentret
Solarplexus
Hjertecentret
Halscentret
Pandecentret
Kronecentret

 

 

Krone centret

Antal opdelinger: 960 blade
Placering: På toppen af hovedet
Kirtel: Pineal
Farve: Rødviolet, hvid og guld
Ansvarlig for: Ren væren
 

Krone-centret er placeret på toppen af hovedet og har med menneskets åndelige aspekt at gøre. Det er i nær forbindelse med hjertecentret. Kronecentrets udvikling er afhængig af de seks nedre centres udvikling. Jo mere udviklede de er, jo bedre kontakt har vi til vores åndelighed og indre kvaliteter.

Hvad vi tidligere har forstået intellektuelt og intuitivt bliver i kronecentret til ren fuldstændig forståelse. Det er her vi glimtvis oplever lyset i form af aha-oplevelser, hvor vi pludseligt forstår den dybere mening med et eller andet vi har gået og tænkt over. 

Harmonisk funktion
Der kan ikke være blokeringer i kronecentret, det kan kun være mere eller mindre udviklet.  Kronecentrets formål er at skabe sammenhæng og helhed mellem alle dele af mennesket, at give en følelse af helhed og mening. Når det begynder at åbne sig vil man føle øjeblikke hvor ens indre væren og det ydre liv smelter sammen. Det er en følelse af at være Gud, at være et med alt.

Delvis lukket kronecenter
Ubalance i kronecentret vil være en følelse af at leve et meningsløst liv. Der vil være en følelse af at være adskilt fra verden, hvilket giver angst.

Sygdomme
Nervesygdomme, lammelser, genetiske sygdomme, knogleproblemer, dissemineret sclerose.

Pinealkirtlen
Denne kirtel regulerer overordnet funktionen i alle de andre kirtler gennem hormonet melatonin. Melatonin produktionen varierer over døgnet og er meget afhængig af solen. Der produceres mest melatonin om natten og mindst om dagen.

Melatonin er et søvnhormon, der hjælper os med at slå dagsbevidstheden fra, så vi om natten kan sove og drømme og dermed få bearbejdet de oplevelser vi har haft om dagen. Melatonin skruer også ned for de andre hormonkirtlers funktion så stofskifte, og stress mindskes, og hvile bliver mulig.

Nyere forskning har vist at melatonin har en kræftbeskyttende virkning bl.a. over for brystkræft og kræft i blærehalskirtlen. Endvidere har det en positiv virkning på immunforsvaret og modvirker i øvrigt aldersrelaterede sygdomme som forkalkning og Alzheimers. I USA sælges melatonin i håndkøb og bruges næsten som en livseliksir der kan sikre evig ungdom.

Ubalancer i pineal-kirtlen påvirker personligheden. Ubalancerne kan fremstå som umodenhed eller overmodenhed. Personen har ikke forbindelse til sine indre kvaliteter som etik, samvittighed og ansvar. De ejer ikke evnen til at se hvilke konsekvenser deres handlinger har, og de lærer heller ikke af deres fejltagelser. Personer med ubalance i pinealkirtlen føler ofte en tomhed som de forsøger at lindre gennem misbrug af spil, alkohol, narkotika, mad eller mennesker. Ubalancer kan også give sig udtryk i ekstrem fanatisme, psykoser og tro på at man selv er Gud.

Mennesker med ubalance i pineal-kirtlen kan også lide af overdreven ansvarlighed, samvittighed, skyldfølelse og seriøsitet. De påtager sig ansvar for at alle andre mennesker har det godt og glemmer derved sig selv. De ønsker at lide for at gøre sig fortjent til guds kærlighed. De magter ikke at tage imod kærlighed og omsorg fra andre. De er ensomme og har det som regel bedst når de er alene. De er ofte plaget af tungsind, depressioner og afmagt og fremtræder som selvudslettende.

Opnå balance
Ligesom dagslyset påvirker pineal-kirtlen så påvirker vore egne indre lyse og mørke tanker og følelser også kirtlen. Den mørke bevidsthed dæmper produktionen af melatonin og øger produktionen af stress-hormonerne. Vores bevidsthed bliver sovende og vi sanser ikke længere virkeligheden omkring os. Hvis vi ser lyst på tilværelsen er vores bevidsthed også vågen og vi møder livet med tillid, nysgerrighed, kærlighed og tryghed og vi sover godt om natten.

Det er vigtigt for balancen i pineal-kirtlen at vi passer vores sengetid så vi er vågne i de lyse timer og sover i de mørke. Under søvnen virker melatonin med til at genoprette nerve- og hormonsystemet.

Se lyst på livet og fokuser på kærlighed, tryghed, ro, harmoni og glæde. Fokuser på de positive sider ved andre mennesker i stedet for at se det negative.

©Lene Christensen