Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Mennesket
 
Kroppen
Æterlegemet
Astrallegemet
Mentallegemet
Sjælen
 
Centrene
Rodcentret
Haracentret
Solarplexus
Hjertecentret
Halscentret
Pandecentret
Kronecentret

 

 

Hjerte centret

Antal opdelinger: 12 blade
Placering: På højde med hjertet midt i brystet
Kirtel: Thymus
Farve: Grøn, rosa og guld
Element: Luft
Sans: Berøringssansen
Ansvarlig for: Hengivelse
 

Hjertecentret er stedet for kærlighed, lidelse, sorg og glæde. Det er her de højere kærlighedsfølelser bor, den uselviske kærlighed. Det er her vi føler tillid, accept, tilgivelse og fred. Her er vi ligeværdige. Hjertecentret er også det midterste af centrene og det der forbinder de tre fysisk-følelsesmæssige nedre centrer med de tre åndeligt-spirituelle øverste centre.

Det er fra hjertecentret der strømmer healende energier der kan fremskynde helbredelse betydeligt. Blot ved at vi selv sender kærlige tanker til et sygt organ i vores egen krop, hjælper dette organ til helbredelse. Hjertecentrets kærlige energi sammen med pandecentrets energi bruges bevidst af healere.

For at udvikle et velfungerende hjertecenter har vi som børn brug for at lære at give og modtage kærlighed og at have omtanke for andre mennesker. Vi skal også lære at elske os selv, såvel som livet. Hvis vi ikke lærer dette som børn vil vi hele livet søge efter mennesker som kan fylde vores liv med kærlighed, men vi finder dem aldrig. Selv om de giver os masser af kærlighed er det aldrig helt nok, vi vil stadig føle os uelskede. Det er i os selv vi skal finde kærligheden. Uden kærlighed føler vi os angste og vrede og bange for livet.

Hjertecentret føler vi når vi får et stik i hjertet ved sorg eller svigt. Livet igennem udsættes vi for lidelse, det er med til at åbne og blødgøre vores hjertecenter. Vi skal turde rumme lidelsen og forløse den, kan vi ikke det, men lukker af og fortrænger lidelsen, lukker vi hjertecentret. I hjertet findes de to sider af livet, kærlighed og sorg, vi skal kunne rumme dem begge for at have et godt og harmoniske liv.

Det er gennem hjertecentret vi kan komme i forbindelse med den guddommelige gnist i os selv.

Harmonisk funktion
Et åbent hjertecenter virker spontant helbredende på andre mennesker. Man er en kanal for guddommelig kærlighed. Man udstråler naturlig varme, hjertelighed og glæde. Man gør andre mennesker glade og vækker deres tillid. Man er medfølende og hjælpsom uden at forvente gengæld.

Disharmonisk funktion
Når hjertecentret fungerer dårligt bliver vi deprimerede og selvmedlidende. Vi gør gode gerninger med den skumle bagtanke, at andre så skylder os en lignende gerning. Man søger bekræftelse gennem andres taknemmelighed, hvilket virker manipulerende.

Man er let at såre og afhængig af andres kærlighed og omsorg. Når man en sjælden gang åbner sig og bliver såret trækker man hurtigt følehornene til sig og trækker sig ind i sig selv og bliver modløs. Er hjertecentret helt lukket reagerer man med ligegyldighed og hjerteløshed over for mennesker.

Sygdomme
Hjertecentret giver energi til hjerte, skuldre, arme, hænder, ribben, brystkasse, bryster, mellemgulv, spiserør, kredsløb og åndedrætsorganer.

De sygdomme der kan skyldes ubalance i hjertecentret er hjerteanfald, forstørret hjerte, depression, astma, allergier, lungeproblemer, bronchitis, lungebetændelse, kredsløbsforstyrrelser, problemer i øvre ryg og skulderbæltet.

©Lene Christensen