Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Astrologi
 
Vædderen
Tyren
Tvillingen
Krebsen
Løven
Jomfruen
Vægten
Skorpionen
Skytten
Stenbukken
Vandmanden
Fiskene
 
Ascendanten

 

 

Vægten 

24. september - 23. oktober
 
Element: Luft, sangvinsk
Eksoterisk hersker: Venus
Esoterisk hersker: Uranus
Kors: Kardinal
Krystal: Jaspis
Stikord: Balance, relationer


Jeg vælger den vej, der går mellem de to store kraftlinjer.

I Vægtens tegn skal vi lære den fuldendte form for stræben efter harmonisk forening af modsætningerne, hvor alle dele kommer til deres fulde ret og gensidigt supplerer hinanden. Målet er et samfund hvori der råder retfærdighed, fred og harmoni.

Vægten ønsker at skabe balance i alle situationer, især i forhold hvor den ikke selv er involveret. Når det gælder egne forhold, er han tilbøjelig til at vige udenom alt hvad der er vigtigt, undtagen det der er behageligt. Han har en udpræget sans for retfærdighed, men kan til tider blive for sandhedskærlig, det medfører ofte konfrontationer og det kan vægten ikke lide. 

Han vurderer og vejer ting af imod hinanden, og vil hele tiden forsøge at holde vægtskålene i ligevægt. Han elsker ro, harmoni og lykke og vil hele tiden forsøge at opnå dette. Han ønsker et ideelt samliv der bygger på udveksling af kærlighed og hvor hver yder sit uerstattelige bidrag til en organisk helhed.

Det at vælge er et kodeord for vægten. Han bruger stor omhu for at vælge. Han forsøger at sætte nogle kriterier op til at vælge ud fra. Men han når aldrig frem til at sige "jeg vælger dette fordi …" Grunden til at Vægten ikke kan vælge er måske at han ikke ønsker at tage konsekvensen af sine valg. En anden årsag kan være, at det er svært at vælge noget bestemt, da det indebærer at der skal vælges noget andet fra. 

Vægten egner sig ikke til hårdt arbejde og kan til tider blive betragtet som doven. Doven er han nu ikke, men han kan ikke beslutte sig til hvad han skal lave nu. Vægte arbejder i ryk, de har udbrud af kortvarige kraftanstrengelser afbrudt af pauser.

Det sociale aspekt er meget vigtigt for vægten, han opfatter hele menneskeheden som en stor familie. Han mener at vi kan opnå store resultater ved samarbejde hvis vi løfter i flok. 

Vægten stræber også efter harmoni på det indre plan. På et tidspunkt begynder han at lytte til stilhedens røst, den indre stemme. Der kan så ske et spring i bevidstheden, hvor han fra at være domineret af begær begynder at lytte til den mentale intuition. 

Kærlighed: Vægten er lidenskabelig og sex, kærlighed og hengivenhed er af stor betydning for ham. Det er ægteskabets tegn og der indgås en kontrakt med partneren på et meget dybt plan. Hvis han tidligt finder en partner, og senere indser at det ikke er den rette, har han meget svært ved at bryde ud af forholdet.

Negative sider: Vankelmodig, fej, fornøjelsessyg, ekstravagant, overfladisk, upålidelig, uselvstændig, frivol, doven og ubeslutsom

Arbejde: Mægler, diplomat, demokrat

 

©Lene Christensen