Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Astrologi
 
Vædderen
Tyren
Tvillingen
Krebsen
Løven
Jomfruen
Vægten
Skorpionen
Skytten
Stenbukken
Vandmanden
Fiskene
 
Ascendanten

 

 

Stenbukken 

22. december - 20. januar
 
Element: Jord
Eksoterisk hersker: Saturn
Esoterisk hersker: Saturn
Kors: Kardinal
Krystal: Bjergkrystal, kvarts
Stikord: Ansvar, mål-søgende


Badet står jeg i overjordisk lys og dog vender jeg dette lys ryggen.

I Stenbukkens tegn skal vi lære at koncentrere os om det væsentlige. Vi skal lære at give slip på alt det uvigtige og uvirkelige så der til sidst kun er den rene væren tilbage. 

Stenbukken er stabilitet og ansvarlighed over for alt. Han sætter sig et mål langt fremme og går så direkte efter det helt uden svinkeærinder. Han er langsom i optrækket, men ved alligevel at han vil nå først frem, fordi han aldrig taber målet af syne eller glemmer det.

Stenbukken er den solide slider og han opnår det han vil ved hårdt arbejde, nemlig position, ansvar, magt osv. Mange stenbukke ender som ubestikkelige bureaukrater eller i den offentlige administration.

Stenbukken er tålmodig, samvittighedsfuld og god til at koncentrere sig. For mange ser han grå og kedelig ud, da han hylder det princip at pligten går forud for fornøjelsen.

Stenbukke udtaler sig aldrig om noget de ikke ved. Han sætter pris på, at det han har udtalt kan dokumenteres. Han er altid sikker i sin sag, så det nytter ikke noget at sige ham imod. Stenbukken er ikke interesseret i drømme, alt skal kunne gennemføres rent praktisk. Han er pinlig bevidst om alt det han ikke ved, aspiration.

Mangler ofte mod til at bryde nye veje. Har svært ved at lave om på sig selv. Ballet er den kunstart der hører til stenbukken.

Kærlighed: Han har et reserveret og køligt forhold til kærlighed, og udleverer ikke så let de dybe følelser. Han vælger partner med yderste omhu, men når han først har bestemt sig, er han trofast og satser 100% på et godt forhold.

Negative sider: Tendens til at tage alt for højtideligt. Alt tages bogstaveligt. Selvhøjtidelig, risiko for forstening, stivhed, kold, beregnende, tungsindig, snæversynet, hæmmet, gammeldags.

 

 

©Lene Christensen