Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Astrologi
 
Vædderen
Tyren
Tvillingen
Krebsen
Løven
Jomfruen
Vægten
Skorpionen
Skytten
Stenbukken
Vandmanden
Fiskene
 
Ascendanten

 

 

Jomfruen 

24. august - 23. september
 
Element: Jord
Eksoterisk hersker: Merkur
Esoterisk hersker: Månen
Kors: Bevægeligt
Krystal: Ametyst
Stikord: Organisation, skelneevne, tjeneste, hengivenhed


Jeg er moderen og barnet. Jeg er Gud, jeg er materie.

I Jomfruens tegn skal vi lære at nære tillid til universets ordnende principper, der også bestemmer deres liv. Jomfruer ønsker at kende sandheden bag de subjektive fornemmelser for på den måde at komme i forbindelse med de kosmiske kræfters enkelhed og renhed. De har en særlig adgang til verdens ordensprincipper og de ønsker at udforske denne indre ordens lov. Jomfruen stiller sig i særlig grad spørgsmålene "hvor kommer vi fra" og "hvor går vi hen" og "hvorfor er tingene som de er". Jomfruen ønsker at lære andre mennesker at vise respekt for livets og universets love og at hjælpe dem med at finde tilbage til harmoni med den oprindelige kosmiske orden.

Jomfruen er tjeneren, hvor løven er herskeren og vægten forsøger at afbalancere forholdet.

Jomfruen symboliserer Jomfru Maria, og dermed det uskyldige og den guddommelige renhed. Hun er syndfri og frigjort for ethvert begær. Jomfruen søger det rene, klare og perfekte, og de tillader ikke skævhed eller rod. De er gode til pengesager hvor de er meget nøjeregnende ned til sidste 25øre.

De er gode til at analysere, sortere og klassificere alt hvad de har med at gøre. Jomfruen ønsker at trænge ind til kernen af alt og undersøge hvad det er der foregår, de ønsker at finde meningen bag alt. De er forskertyper der vil skabe orden og rækkefølge. 

Det Jomfruen dybest set ønsker er tjeneste. Jomfruer befinder sig godt i underordnede stillinger, hvor de ansvarsfuldt og effektivt kan udføre deres arbejde, for så at lade andre tage æren for det. Jomfruer får ofte arbejde indenfor socialforsorgen eller sygeplejen 

Jomfruen er ofte meget logisk, men mangler ofte overblik og hænger sig i petitesser. De tror på papirets og det skrevne ords magt. Ordene skal helst fæstes på papir, så de kan granskes nøje. 

Jomfruens kritik rammer ofte hårdt, da den bygger på et sagligt grundlag. De har ikke selv let ved at tage imod kritik og forsøger, at undgå dette ved ulastelig optræden.

6. stråle, hengivenhed, dyb opslugenhed af et eller andet.

Kærlighed: Jomfruen føler mere interesse og omsorg for sin partner end lidenskabelig kærlighed. Ligesom med alt andet analyserer han også følelser og kærlighed. Jomfruen er stabil, trofast og kærlig og udtrykker kærligheden i dagligdags omsorgsfuldhed.

Negative sider: Smålig, gerrig, snæversynet, overdrevent kritisk, følelseskold, pirrelig, pedantisk, depressiv, bekymret, nervøs, selvretfærdig.

Arbejde: Sekretær, bibliotikar, revisor, underviser

©Lene Christensen