Til forsiden Astrologi Krystaller Mennesket Tarotkort Symboler De syv stråler E-mail

 

Astrologi
 
Vædderen
Tyren
Tvillingen
Krebsen
Løven
Jomfruen
Vægten
Skorpionen
Skytten
Stenbukken
Vandmanden
Fiskene
 
Ascendanten

 

 

Fiskene

20. februar - 20. marts
 
Element: Vand
Eksoterisk hersker: Neptun
Esoterisk hersker: Pluto
Kors: Bevægelig
Krystal: turkis
Stikord: Uselviskhed, spiritualitet


Jeg forlader faderens hus, og idet jeg vender tilbage, frelser jeg.

I Fiskenes tegn skal vi lære at udvide os og at smelte sammen med livet. Jegets grænser skal opløses så Fiskenes følelse af ensomhed omdannes til en tryg følelse af at være forbundet med alt og at have del i alt levende.

Neptuns indflydelse som hersker over Fisken, betyder at han har tendens til at forsøge at skjule sit sande jeg. Fiskens omgivelser synes ofte at han er en gåde og at han lever i sin egen drømmeverden. Fisken føler sig draget imod sin egen naturs ubegrænsede dybder og imod den ydre verdens skjulte sider.

Fisken er interessant fordi vi netop er ved at forlade fiskens tegn for at gå over i vandmandens tegn i en større cyklus. Vi har været i fiskens tegn ca. siden år 0. Fiskens indflydelse på verden er tydelig i form af kristendommens indførelse, middelalderens klostre og hele den industrielle revolution. Fisken er videnskabens tegn.

Fisken er meget modtagelig for udtryk udefra og meget følsom over for andres lidelse. Han bruger sin tid på opofrende arbejde for at hjælpe sin næste, og han forventer ingen tak for sit arbejde. Han er altid i gang med et hjælpeprojekt for der ligger altid et nyt og venter når han bliver færdig med det han er i gang med.

Fisken kan have tendens til virkelighedsflugt og kan leve i en drømmeverden eller måske ligefrem indtage rusmidler.

Fisken har behov for perioder med tilbagetrækning fra omgivelserne, dette kan misforstås af en partner der tror at forholdet er forbi.

Kærlighed: Fisken er modtagende, hengiven, romantisk og sentimental i kærlighedsforhold. Han kan være bange for at indgå i et forhold, men når han gør det er han en god elsker og trofast og loyal over for partneren.

Negative sider: Hyklerisk, forræderisk, snu, holdningsløs, hysterisk, uklar, tåget, overfølsom, forførende, umoralsk, viljesvag, langsom, fej, asocial.

 

©Lene Christensen